Geplaatst op: 22 mrt 2019 door Lisa Kuppen in Voorlichting

Love yourself

Zelfliefde is hip de laatste jaren, maar voor mij oh zo tijdloos. Het is enorm belangrijk.

In mijn beleving is zelfliefde nog belangrijker voor mensen met een (visuele) beperking dan voor mensen zonder beperking. ‘Wij’ krijgen namelijk dagelijks allerlei bijzondere uitdagingen op ons pad: mensen die rotte opmerkingen maken omdat je beperkt bent, afwijzingen omdat je beperkt bent en uitdagingen rondom de mobiliteit, zaken die extra tijd en moeite kosten omdat je (vrijwel) niet ziet… Zo weet ik uit eigen en andermans ervaringen.

Dan gebeurt het nogal eens dat je blije mood je in de schoenen zakt en je – letterlijk en figuurlijk – door de bomen het bos niet meer ziet.

Hoe belangrijk is het dan om je situatie te relativeren en jezelf een schouderklopje te geven! Heel belangrijk. Je hebt het hem toch maar mooi geflikt, ook al was situatie x, y, z of probleem x, y, z moeilijk!

Validatie vanuit jezelf voor jezelf is oh zo belangrijk. Situaties en andere mensen zorgen voor zoveel prikkels om je heen als blind of slechtziend persoon en jij bent de enige die in die wervelstorm van prikkels rust kan brengen. Rust voor jezelf. Zelfs en juist als je tien dingen op je to do lijstje hebt staan of weinig structuur in je dag hebt.

Je hebt geen validatie van anderen nodig om te weten dat je goed bent. Ook, zelfs en juist mét je beperking. Hou van jezelf.

Denk je nu: ‘maar hoe dan?’ Neem gerust contact met mij op. Ik als ervaringsdeskundige inspireer je graag.

Zie je door de bomen het bos niet meer, maar heb je geen visuele beperking? Ook dan help ik je graag verder door middel van mijn eigen ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.