Geplaatst op: 7 apr 2019 door Lisa Kuppen in Voorlichting

Hoe ik shop: kopen, kopen, niet kijken

Afgelopen weekend was het heerlijk weer. De zon scheen, de vogeltjes floten enthousiast… en wat doet een vrouw (of Lisa Kuppen) dan? Juist ja, die gaat shoppen.

Ik krijg heel vaak vragen zoals:

‘Ja, maar… hoe winkel jij dan?’

‘Laat jij mensen jouw kleding uitkiezen en hoop je dan maar dat het leuke kleding is?’

‘Laat je de verkoopster in de winkel je helpen met het uitkiezen van kleding? Goh, dat zou ik nooit doen. Het boeit die verkoopsters toch niet met welke lelijke en overpriced kleding jij de winkel uitloopt! Die willen alleen maar zoveel mogelijk kleding verkopen… en jij kan het toch niet zien.’

Net zoals ieder ander die gaat shoppen, stap ik in de auto – weliswaar niet om te rijden -, met mijn pinpas én goeie zin.
Over het algemeen heb ik van tevoren bedacht welk nieuw item ik wil hebben en hoe dat er ongeveer uit moet zien. Wil ik een witte spijkerbroek of een paar grijze sneakers?
Vervolgens heb ik een aantal vaste winkels die ik bezoek, afhankelijk van de stad waar ik naartoe ga. Het zijn winkels waarvan ik weet dat ze er vaak spullen hebben naar mijn smaak en waarvan ik weet dat ik er goed word geholpen; het personeel denkt daar oprecht en niet opdringerig met mij mee.
Ik heb altijd iemand bij mij als ik ga shoppen. Meestal tot ongenoegen van mijn mannelijke familieleden, hoi, pap! Ik heb het over jou. Hihi.
De persoon die bij mij is, is mijn ‘ogen’ en zoekt kleding uit die voldoet aan de criteria die ik van tevoren heb bedacht.

Soms heb ik niet van tevoren bedacht wat ik graag wil kopen. Dan wil ik juist in de winkel rondkijken – die ‘fijne’ gewoonte van heel veel vrouwen – en op het moment zelf bepalen of ik iets koop. In dit tweede geval kijkt de persoon die bij mij is of hij/zij iets vindt dat mijn smaak is.

Als ik in een winkel ben waar ik geregeld kom en het personeel wil mij oprecht helpen, dan kijkt er dus wel eens een tweede persoon mee naar iets dat geschikt is voor mij.
De volgende stap is het zelf voelen aan het kledingstuk. Van wat voor materiaal is het gemaakt? Wat is de pasvorm? Welke details zitten erop? Welke kleur is het?

Ik pas het kledingstuk en voel of en hoe het past en of ik het leuk vind. Zo ja, vraag ik meestal de mening van de persoon die mee is gegaan op deze shopping trip.

En als laatste komt dan het betalen. Ik pin zelf en ga er vanuit dat het bedrag dat op het pinapparaat staat, juist is.

Tada, betaald, en klaar is Lisa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.