Geplaatst op: 10 sep 2019 door Lisa Kuppen in Lifestyle

Brands I love

Ik let enorm op de kwaliteit van producten en merken die ik koop. In een winkel bekijk ik een meubelstuk, blouse of speaker door het aan te raken. Zo heb ik direct een goed beeld van het materiaal, de vormgeving en de kwaliteit.

Er zijn verschillende merken en producten waar ik steeds weer bij terugkom, omdat ik ze zo geweldig vind.

Een aantal van mijn favoriete merken licht ik vandaag uit.

Yogi Tea

De geur van de theesoorten die Yogi Tea verkoopt, vind ik niet te vergelijken met andere losse thee of theezakjes. Het openmaken van de verpakkingen is alsof je een kruidenwinkel binnenloopt. Bam, een overvloed aan geuren die je neus binnenkomt. Je ruikt letterlijk de kwaliteit van de ingrediënten:
de puurheid en eenvoud van de mix aan kruiden en specerijen…
de sterke geuren van kurkuma, kardemom, zwarte peper en anijs.

Het zetten van Yogi Tea is een moment voor mijzelf en het mindful uitvoeren van een aantal handelingen. Ik maak mijn hoofd leeg en ben enkel bezig met het koken van water, de thee laten trekken en melk toevoegen. Het rustig drinken van de thee en ervan genieten in plaats van denken aan mijn to-dolijst.

 

Lush Cosmetics

De geur van een Lush winkel is onmiskenbaar en ruik ik al van meters afstand.

In Den Bosch, bijvoorbeeld:

He, ik ruik Lush!”

Lisa, volgens mij zit hier geen Lush meer.”

En dan loop je de hoek van de straat om… en tada!

Lush is een cosmeticamerk met veelal natuurlijke en verpakkingsvrije producten.

Ik houd van de hoogwaardige kwaliteit van de huidverzorgingsproducten, met allerlei natuurlijke boters en oliën erin. Mijn huid wordt super zacht door het gebruik. Dat verschil in zachtheid kan ik als geen ander voelen, want ik ben meer gefocust op hoe iets aanvoelt.

Tel daarbij op de heerlijke etherische oliën en geuren die worden gebruikt en je hebt een recept voor succes. De geur van een vanilletoetje op je huid, een zuurstok in je bad of een groen bos in je douche…

You’ve got me hooked!

 

Apple

Apple steekt veel moeite in het zo toegankelijk mogelijk maken en houden van zijn producten voor mensen met een beperking. De eigen interfaces en apps zijn enorm gebruiksvriendelijk voor zowel mensen met een visuele als auditieve beperking.

Ik gebruik een iPhone en Apple Watch en kan er dingen mee die ik – voordat ik visueel beperkt werd – nooit voor mogelijk had gehouden:

Bij het nemen van foto’s wordt er beschreven of er één of meerdere gezichten in het frame te zien zijn. Mails en berichten worden voorgelezen. Op social media wordt omschreven wat er op een foto te zien is, zoals een ‘persoon’, ‘boom’ of ‘zonnebril’. Super!

Apple levert een grote bijdrage in mijn volwaardige participatie en daar kan ik alleen maar mijn waardering voor uitspreken.

 

Hoe bewust kies jij merken en producten?

(Deze blog is niet gesponsord.)

Reacties op “Brands I love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.