Geplaatst op: 29 okt 2019 door Lisa Kuppen in Voorlichting

Advisering over toegankelijkheid: een weekend op het landgoed van Chateau St. Gerlach

In de heuvels van Zuid-Limburg ligt Chateau St. Gerlach. Het is de ideale uitvalsbasis om het nabijgelegen Valkenburg te ontdekken of een bezoek te brengen aan winkelparadijs Maastricht.

Echter reisde ik begin oktober niet af naar Chateau St. Gerlach om te relaxen en te gaan shoppen. Ik kwam er om te werken.

Werken?

Yes! Lees maar even verder.

 

Het chateau

Lisa zit op de grond in het gras en je ziet bomen

Zodra je de oprijlaan van het landgoed oprijdt, laat je de drukte van alledag achter je. Je hoort enkel nog stilte, vogels en het ruisen van de bomen op het landgoed. Oh ja: en begin oktober hoor je ook het vallen van kastanjes uit de enorme kastanjebomen!

Ik was ingehuurd om de toegankelijkheid van het hotel in kaart te brengen en te adviseren over de toegankelijkheid voor gasten met een visuele beperking. In zo’n prachtige omgeving als hier is dat zeker geen straf.

 

Ik mag het uitzicht dan wel niet kunnen zien, maar de geluiden en sfeer doen niet onder voor het uitzicht.

Op verkenningstocht

Na het inchecken, was het tijd om mijn kamer te ontdekken. Ik voel waar alle meubels en het bed staan. Een ontdekkingstocht door de hotelkamer leert mij op de tast hoe groot de kamer is en waar de meubels staan.

Op dezelfde manier inventariseer ik op de tast bijvoorbeeld mijn badkamer, de gangen van het hotel en de lift.

Het eten

Met mijn kritische blik heb ik al een heel aantal vertrekken onder de loep genomen. Mijn buik knort. Het is tijd voor een pauze: het is tijd om te gaan dineren!

Chateau St. Gerlach biedt keuze aan twee restaurants. In beide wordt bij de bereiding van gerechten gebruik gemaakt van zoveel mogelijk streekproducten, waaronder ingrediënten die afkomstig zijn uit de moestuin van het landgoed. Ook is de honing van eigen imkerij te proeven in een aantal gerechten.

Ik koos een salade van mozzarella, basilicum en tomaat, gevolgd door gazpacho met Hollandse garnaaltjes. Als hoofdgerecht werd een ragout van anijspaddestoel met spinazie en andere groenten voor mij bereid.

Krijg je al honger? Ik wel…

Als toetje – of: als kers op de taart – genoot ik van mango met witte chocolade, vergezeld van een heerlijke cappuccino.

Heerlijk, dat verse eten!

Op naar de spa

Lisa staat in de kasteeltuin naast een struik

Als afsluiting van dit weekend, ging ik op onderzoek uit bij de spa & wellness van het chateau. Ik zwom en bezocht de sauna. Ook mijn bevindingen en aanbevelingen wat betreft de spa & wellness schreef ik op in mijn toegankelijkheidsrapport.

Zo eindigde dit prachtige weekend.

Een mooie kans om samen te werken met een fijn en enorm servicegericht bedrijf.

Een inspirerende plek voor mij om te werken.

Mooi om te zien dat Chateau St. Gerlach zich openstelt voor verbetering op het gebied van inclusie en accessibility.

Hoe toegankelijk is uw bedrijf voor mensen met een visuele beperking?

Ik open u graag de ogen.

(Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Chateau St. Gerlach)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.