Geplaatst op: 15 apr 2020 door Lisa Kuppen in Lifestyle,Voorlichting

Minder angst, meer chill

Ook ik voelde mij de eerste weken van deze pandemie onrustig. Velen met mij, denk ik. Ik las berichten in het nieuws en op social media dat ook jongeren bezweken aan het coronavirus en ik werd angstig.

Liep ik dan meer risico vanwege mijn visuele beperking?

Ik raak immers constant dingen aan in de openbare ruimte… trapleuningen, liftknoppen, pinautomaten, deuren en ga zo maar door.

En anderhalve meter afstand houden? Hoe dan, Als ik de mensen om mij heen niet zie?

Inmiddels heb ik een aantal manieren gevonden om relaxt en stressvrij social distancing uit te oefenen, ook met mijn beperking. Wie weet helpt het jou om nét wat meer ontspannen om te gaan met de vreemde situatie waar we voorlopig nog in zitten.

Mijn tips

1 Online boodschappen / bestellingen

Net als heel veel anderen, I know, maar juist voor blinden en slechtzienden is het extra handig. Ik let wel op dat ik hierbij ook lokale ondernemers steun.

 

2 Haal diep adem

Het klinkt zweverig, maar het is ‘maar ademhalen’. We houden onbewust veel spanning vast en door eens een paar keer per dag bewust diep in en uit te ademen, word je je bewuster van die spanning. Kun je die spanning met je uitademing net wat meer loslaten?

Deze tip zorgt er ook voor dat je eens niet met je gedachten bij van alles en nog wat bent, maar in het hier en nu.

 

3 Minder nieuws en social media

Volg je het graag? Do it.

Maar wellicht helpt het om minder nieuws en social media te volgen zodat je minder in aanraking komt met angst, onzekerheid en negativiteit.

 

4 Self-care

Neem tijd voor jezelf. Lees een leerzaam of leuk boek, doe iets creatiefs, neem een lekker bad of geniet van de zon in je tuin.

Schilder of teken. In deze dagen wou ik dat er verf en potloden met reliëf zouden bestaan, zodat ik kon tekenen.

 

Ben mindful tijdens je volgende wandeling: kijk eens goed om je heen naar alle bomen en planten die bloeien en de dieren die je tegenkomt.

…Word niet (bijna) aangevallen door zwanen, zoals geleidehond Boyka en ik!

 

Meer daarover in een volgende blog met avonturen van Boyka en mij.

 

Laat mij hieronder weten of je interesse hebt in die blog met chille en spannende avonturen van ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.