Geplaatst op: 24 aug 2020 door Lisa Kuppen in Lifestyle

De kunst van het niets doen

De laatste tijd heb ik mij gerealiseerd hoe belangrijk en hoe moeilijk het is om niets te doen. Echt eventjes helemaal niks doen: geen telefoon in de hand, geen muziek of tv op de achtergrond of bijna gedachteloos scrollen door social media.

Stilte aan en apparaten uit.

Hoe vaak ervaren we dit nog in ons leven?

Ik bijna nooit. En juist daarom lijkt het mij interessant om hier eens vaker ruimte voor te maken.

Wie mij goed kent, weet dat ik niet goed stil kan zitten. Het liefste ben ik met van alles bezig. Als ik niet fysiek bezig ben, dan ben ik dat wel mentaal! Gedachten zoals: ‘Wat ga ik zometeen nog doen?‘ of de mooie ‘Wat moet ik vandaag nog allemaal doen?‘ passeren dan vaak de revue.

Niets doen lijkt wel kunst geworden.

En als jij dan een keertje op de bank zit en zogenaamd ‘niets’ doet, dan komt er wel weer een opmerking voorbij van familie, partner of schoonmoeder: ‘Zit je nu alweer op de bank? Er is nog van alles te doen.

Herkenbaar of niet?

Wanneer heb jij voor het laatst niets gedaan en lijkt het je iets om dit eens te proberen?

Laat het mij weten in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.