Geplaatst op: 24 aug 2020 door Lisa Kuppen in Lifestyle

De kunst van het niets doen

De laatste tijd heb ik mij gerealiseerd hoe belangrijk en hoe moeilijk het is om niets te doen. Echt eventjes helemaal niks doen: geen telefoon in de hand, geen muziek of tv op de achtergrond of bijna gedachteloos scrollen door social media.

Stilte aan en apparaten uit.

Hoe vaak ervaren we dit nog in ons leven?

Ik bijna nooit. En juist daarom lijkt het mij interessant om hier eens vaker ruimte voor te maken.

Wie mij goed kent, weet dat ik niet goed stil kan zitten. Het liefste ben ik met van alles bezig. Als ik niet fysiek bezig ben, dan ben ik dat wel mentaal! Gedachten zoals: ‘Wat ga ik zometeen nog doen?‘ of de mooie ‘Wat moet ik vandaag nog allemaal doen?‘ passeren dan vaak de revue.

Niets doen lijkt wel kunst geworden.

En als jij dan een keertje op de bank zit en zogenaamd ‘niets’ doet, dan komt er wel weer een opmerking voorbij van familie, partner of schoonmoeder: ‘Zit je nu alweer op de bank? Er is nog van alles te doen.

Herkenbaar of niet?

Wanneer heb jij voor het laatst niets gedaan en lijkt het je iets om dit eens te proberen?

Laat het mij weten in de reacties.

Reacties op “De kunst van het niets doen

 1. Hoi Lisa.

  Zal je vertellen,vooral in de Coranatijd heb ik veel gedaan thuis en in de weekende op het werk.
  Nu ik van mijn welverdiende vakantie ga genieten,denk ik ja wat moet ik eigenlijk zo al nog doen.Van alles wat,tuin,vervangen van lampen en daar klusjes,die zijn blijven liggen.
  Nee dat ga ik niet doen,zelf wandelen,de Tour de France bekijken via tv.En van alles wat.
  Geniet van je Boyka en zelf dingen doen die je leuk vindt,ga je eigen ideeen na,dan komt het goed.
  Ik herken dit,maar je beslist als geen ander wat je kan en wil doen.En op de bank zitten,dat is niets voor mij,ben altijd bezig ,zodat ik mijn klusjes wel krijg gedaan,en s,avonds geniet ik dan wel vanuit mijn stoel en kijk ik wat op de tv voorbij komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *