Geplaatst op: 10 mei 2019 door Lisa Kuppen in Reizen,Voorlichting

Hoe ik reis: beleven en genieten

Mijn passie is reizen. Voor mij betekent reizen het ontdekken van nieuwe bestemmingen, unieke plekjes met liefst weinig massatoerisme en ongerepte natuur.

Ook betekent reizen voor mij het verleggen van mijn grenzen – letterlijk en figuurlijk – en ultieme vrijheid…

Lopend door het oerwoud met allerlei bomen en planten die ik nog nooit eerder heb geroken en gevoeld. Het geluid van insecten en vogels die ik nog niet eerder heb gehoord. De geur van munt die in het wild groeit in plaats van in de tuin of op het balkon. De verrijking die het verhaal van de gids heet en diens stemklanken, geaccentueerd op een manier die ik in Nederland zelden hoor.

Die eerste ademhaling wanneer ik uit het vliegtuig stap… een ademhaling vol zilt, zon, wind, benzine, een vochtige of juist heel droge lucht die zo anders is dan die in Nederland… die eerste ademhaling van een paar seconden waarin ik al zoveel nieuws ontdek… dát kleine moment is voor mij al de start van een groot, nieuw en spannend avontuur. Een avontuur dat ik met beide handen aangrijp: de vliegtuigtrap af, op naar het onbekende.

Maar ook ik ben mij, voor, tijdens en na een reis, uiterst bewust van mijn impact op onze aarde. Reizen naar ongerepte natuurgebieden terwijl het vliegtuig waarin ik zit, zorgt voor vervuiling van datzelfde gebied? Het is een dilemma, maar wel een dilemma waarin ik actie onderneem. Een voorbeeld hiervan is de compensatie van mijn CO2 uitstoot.

Datzelfde reizen heeft, paradoxaal genoeg, juist gezorgd voor het bewustzijn in mij dat onze prachtige aarde, met al haar flora en fauna, beschermd dient te worden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je tips of advies over reizen met een visuele beperking? Ik sta voor je klaar. Tevens kan ik adviseren over de toegankelijkheid van gebouwen en accommodaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.